#EENGEZICHTVOORDEZORG

Steeds meer zorgpersoneel in verpleeghuizen dragen de hele dag mondkapjes. Met name voor dementerende ouderen is dat een groot probleem. De bewoners herkennen de voor hen zo vertrouwde verpleging niet meer. Ze begrijpen de situatie niet, wat eenzaamheid tot gevolg heeft. Drostbooth, initiatiefnemer van #eengezichtvoordezorg, wil daar verandering in brengen. Tegen sterk gereduceerd tarief stellen wij al onze apparatuur ter beschikking om de helden van de zorg een gezicht te geven. Zo werkt het: de zorgverlener maakt coronaproof een foto van zichzelf met de photobooth. Deze foto wordt meteen, extra groot, geprint. Deze foto’s kunnen met de meegeleverde mapjes en klemmen aan de kleding worden bevestigd. Zo heb je ondanks het mondkapjes weer een gezicht!
Klant: Avoord
Doel: Zorgpersoneel weer een gezicht geven voor de patiënten.
Photobooth: Voor dit project is er gebruik gemaakt van de Fotozuil.

Het proces

Bij het project van #eengezichtvoordezorg is er gebruik gemaakt van meerdere fotozuilen van Drostbooth. Bij dit project was het belangrijk dat de photobooths coronaproof gebruikt konden worden. Om ervoor te zorgen dat de anderhalve meter gehandhaafd kon blijven worden, was het belangrijk om meerdere fotoboxen in te zetten.

Het logo van Avoord.

Last minute stickers plakken

Wat een toffe gasten bij DSW-reclame. ’s Middags om 13:00 uur gebeld, dezelfde middag Corona proof op de parkeerplaats een hele serie photobooths in de stickers gezet. En dat helemaal voor noppes! Dank voor jullie bijdrage!

De eerste photobooths zijn geleverd!

Op dinsdag 6 oktober hebben wij de eerste photobooths geleverd bij vier vestigingen van Avoord in Etten-Leur. Al snel stonden de dames en de heren van de verpleging op 1,5 meter in de rij. Dringen is niet nodig, de photobooths blijven zeven dagen staan zodat alle 1100 medewekers de kans krijgen een fotobadge te maken. Overigens was niet alleen het personeel blij met de photobooths, enkele bewoners begonnen spontaan hun haar te kammen voor de perfecte foto!
Eengezichtvoordezorg

Reportage Hart van Nederland

Niet alleen in de verzorgingstehuizen zijn mondkapjes een grote belemmering in het persoonlijke contact. Geheel terecht heeft de ANBO ons er op gewezen dat in de thuiszorg dit probleem minstens net zo groot is. Clienten die afhankelijk zijn van thuiszorg hebben vaak te maken met wisselende zorgverleners. Een mondkapje zorgt ervoor dat je jezelf niet op een menselijk manier kunt voorstellen. Met #eengezichtvoordezorg krijgen ook de thuiszorg medewerkers weer een gezicht. De photobooth wordt op een lokaal ondersteuningspunt geïnstalleerd waardoor de zorgverleners zelfstandig met een druk op de knop zelfstandig zijn eigen fotobadge kan maken. Uiteraard geheel corona proof.
Eengezichtvoordezorg

De eerste photobooths zijn geleverd!

Op woensdagavond 7 oktober heeft Hart van Nederland een reportage uitgezonden over #eengezichtvoordezorg. Gedurende anderhalf uur zijn meerdere zorgmedewerkers, bewoners en bestuursleden geïnterviewd. In de reportage is duidelijk te zien dat het dragen van mondkapjes problemen oplevert voor ouderen. Kijk zelf wat de bewoners vinden #eengezichtvoordezorg.

Het item begint na ongeveer 12:00 minuten.

Eengezichtvoordezorg